Wie zijn wij

Fati Benkaddour

Geboren in Utrecht (1976)

Studeerde af in de Medische Biologie (UvA 2002) en 1e graad leraar biologie (UvA 2007). Werkt sindsdien in het onderwijs als 1e graad docent Biologie.

Heeft een eigen praktijk voor integratieve therapie als psychotrauma therapeut (traumaopstellingen en EMDR): www.nosotros-utrecht.nl

Schreef het boek: Hoe overleef ik Nederland? 99 ideeën voor Marokkaanse jongeren (Prometheus 2010).

Itrainer (www.vrijspreken.nl) waarbij ze vrouwen en jongeren in minderheidsgroepen emancipeert en leert om te gaan met taboe onderwerpen. 

Is sinds 2017 trainer en lesontwikkelaar bij Stichting Art. 1 Midden Nederland waarin ze gastlessen geeft aan scholen en volwassen groepen over discriminatie, uitsluiting en burgerschap.

Ik ben altijd geïntrigeerd over hoe trauma zich biologisch en emotioneel vastzet in de mens. Al in 2002 schreef ik mijn eindscriptie (UvA) over de biologische en hormonale effecten van kindermishandeling op het brein van het kind (The effect of abuse on a childs brain). In de discussie deed ik een oproep tot onderzoek bij kinderen in minderheidsgroepen in Nederland. Effectief verhelpen van psychotrauma is mijn passie.